Älykkyyden diskurssit Helsingin Sanomien ”Mensan jäsen: Mitä seksikkäämmin pukeudun, sen tyhmempänä minua pidetään” -artikkelin kommenteissa - Ruokokoski, Katri (2015)
Kandidaatintutkielmassani tutkin Helsingin Sanomien verkkolehdessä ilmestyneen ”Mensan jäsen – Mitä seksikkäämmin pukeudun, sitä tyhmempänä minua pidetään” -artikkelin kommentteja. Artikkelissa otetaan kantaa yleisiin stereotyyppisiin käsityksiin, jotka määrittelevät, mitä on älykkyys, millainen älykkyys on hyväksyttävää ja millaisia ominaisuuksia älykkäällä ihmisellä oletetaan olevan. Älykkyys esitellään artikkelissa Mensan älykkyystestin kautta, ja kommenttien pääasialliset sisällöt keskittyvät samalla tavoin juuri tähän älykkyystestiin tai edellä mainittuihin stereotypioihin.