"Sanoja, selvää tekstiä!": ammattikoululaisten käsityksiä tekstistä - Hämäläinen, Tytti (2015)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan ammattikoululaisten nuorten tekstikäsityksiä. Tutkimusongelmani on, käsittävätkö opiskelijat tekstin kirjoitettuna ja monomodaalisena, vai hyväksyvätkö he tekstiksi myös monimodaalisia, muihinkin esitystapoihin nojaavia esityksiä. Tutkimuskysymykseni ovat, mikä ammattikoululaisen mielestä on teksti ja mitä kriteerejä hän tekstille asettaa.