"Minun mielestäni hän on täällä oppimassa suomen kieltä" : maahanmuuttajalapsen oman äidinkielen kuuluminen päiväkodissa - Kirves, Tiina; Linberg, Inka (2015)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää lastentarhanopettajien käsityksiä maahanmuuttajalapsen oman äidinkielen merkityksestä päiväkotiympäristössä. Ilmiötä lähestyttiin neljän teeman kautta. Ensin aihetta pohjustettiin ottamalla selvää, miten monikulttuurisuus ymmärretään päiväkodissa. Toiseksi haluttiin tarkastella maahanmuuttajalapsen oikeuksien ja niihin liittyvien linjausten toteutumista omaan äidinkieleen. Kolmannessa teemassa kartoitettiin oman äidinkielen merkitystä maahanmuuttajalapselle. Näiden lisäksi haluttiin selvittää, miten maahanmuuttajalapsen omaa äidinkieltä tuetaan, kannustetaan ja rajoitetaan.