Englannin kielisuihkuttelun opetuskokeilu alakoulun toisella vuosiluokalla - Kattelus, Marianne; Kovanen, Sanna (2015)
Englannin opetus aloitetaan Suomessa yleensä alakoulun kolmannella vuosiluokalla formaalilla kielen opetuksella. Vuoden 2014 perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet mahdollistavat kuitenkin englannin opetuksen aloittamisen jo alkuopetuksen aikana. Mikäli kielen opetus aloitetaan alkuopetuksessa, tulisi huomioida oppijan nuori ikä ja korostaa vuorovaikutuksen roolia. Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkimme, miten alkuopetuksen toisen vuosiluokan oppilaat osallistuvat kielisuihkutteluopetukseen, tapahtuiko oppimista ja millaisena kielisuihkuttelu näyttäytyi opettajan näkökulmasta. Toteutimme tutkimuksemme toimintatutkimuksena tekemällä opetuskokeilun luokanopettajakoulutuksen viimeisen opetusharjoittelujakson yhteydessä. Suunnittelimme luokalle kielisuihkuttelujakson, jonka toteutimme ja videokuvasimme.