"What anarchy is to liberty" : keskustelu pornografiasta The New York Timesissa vuosina 1970-1979 - Räihä, Mari (2015)
Tutkimus kartoittaa ja analysoi keskustelua, jota The New York Times -sanomalehdessä käytiin pornografiasta vuosina 1970–1979. Miten keskustelijat suhtautuivat pornografiaan ja aikuisviihdekauppaan New Yorkin keskikaupungilla tai ylipäätään yhteiskunnassa? Millaisia ajatusrakenteita heidän lausuntojensa taustalla oli? Tutkimusaineisto koostuu mielipidekirjoituksista ja artikkeleista. Artikkelien valinnassa painottuvat dialogia kirvoittaneet lausunnot. Tutkimus ei pyri määrittelemään pornografian käsitettä, vaan hyväksyy keskustelijoiden oman tavan käyttää sitä. Lausuntoja lähestytään diskurssintutkimuksen sekä käsitteiden analyysin kautta. Merkittävimpänä työkaluna käytetään Stefan Collinin julkisen moralistin käsitettä. Keskustelu sanomalehdessä on julkista ajatustenvaihtoa, jossa esitetään moralismeja. Näitä tutkimalla voidaan selvittää osanottajien äänensävyjä, ja alustoja joilta he esittävät mielipiteensä.