Fremdsprachiger Unterricht in finnischen Städten am Beispiel des Deutschen - Ranta-Ylitalo, Liisa (2015)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan saksankielisen vieraskielisen opetuksen toteutumista eri suomalaiskaupungeissa. Työn tarkoituksena oli selvittää, missä kaupungeissa saksankielistä opetusta on tarjolla, millaisia käsitteitä opetuksesta käytetään sekä millaisia määritelmiä käytetyille käsitteille annetaan. Tavoitteena oli myös kartoittaa, millaisia suunnitelmia kaupungeilla on vieraskielisen opetuksen tulevaisuuteen liittyen. Aihe on ajankohtainen, sillä vuonna 2016 otetaan porrastetusti käyttöön uudet perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (OPS), ja opetussuunnitelmauudistus koskettaa näin ollen myös vieraskielisen opetuksen kenttää.