Delfiinejä ja delfinaariota koskevat diskurssit ja representaatiot Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.9.2014 - Nousiainen, Anni (2015)
Tässä tutkielmassa selvitetään diskurssintutkimusta ja retorista diskurssianalyysia hyödyntäen, miten delfiinejä ja delfinaariota representoidaan, sekä millaisia näitä koskevia diskursseja Tampereen kaupunginvaltuuston 15.9.2014 käydystä kokouksesta voi löytää. Kokouksessa käsiteltiin aloitetta, jossa ehdotettiin selvitystä Särkänniemen delfinaarion tulevaisuudesta ja hallitusta alasajosta. Särkänniemen delfinaario on aiheena ajankohtainen, siitä on uutisoitu ja keskusteltu viime aikoina paljon. Eläimiä koskeva tutkimustieto lisääntyy jatkuvasti ja eläinten oikeudet tulevat yhä tärkeämmiksi.