"Ois hienoa jos kaikki ois sähköisessä muodossa" : digital self-revising material for adult language learners - Reini, Anna (2015)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää onko aikuisille kohdistetulle digitaaliselle itseopiskelumateriaalille tarvetta. Tällä hetkellä edistyneemmille aikuisopiskelijoille ei ole olemassa itsekertausmateriaalia. Aikuiskoulutusta on vasta viime vuosina alettu tutkia tarkemmin ja olemassa oleva kirjallisuus aiheesta on hyvin yleisellä tasolla ja keskittyy lähinnä iän tuomiin haasteisiin opiskelussa sekä nuorten ja aikuisten eroavaisuuksien tarkasteluun oppimisen näkökulmasta. Aikuisten itsenäistä kielten opiskelua ei ole aikaisemmin juurikaan tutkittu. Jo olemassa olevat tutukimukset aiheesta ovat hyvin yleispiirteisiä sekä pysyttelevät usein teoreettisella tasolla. Tämän vuoksi tutkielma on ensimmäisiä, joka kohdistuu tarkemmin aikuisopiskelijoiden tarpeisiin sekä vaatimuksiin, kun kyseessä on itsenäinen kielen kertaus sekä opiskelu. Tutkielma perehtyy myös oppimateriaalin digitaalisuuden hyötyihin sekä haasteisiin. Digitaalisia oppimateriaaleja koskevia tutkimuksia on olemassa vasta muutamia, mutta yksikään niistä ei ole keskittynyt aikuisopiskelijoiden itsenäiseen kielenkertaukseen.