Topeliuksen satujen suomalaisuuskuvat - Hiiri, Maiju (2015)
Tutkin, millaisia kuvia suomalaisuudesta nousee esiin Topeliuksen saduissa. Aihe on kiinnostava, sillä suomalaisuus on aina ajankohtainen teema ja Topeliuksen saduissa on paljon vanhoihin suomalaisiin uskomuksiin perustuvia asioita sekä Suomeen liittyvää sanastoa. Tutkimuskysymykseni ovat: Millaisia kuvia suomalaisuudesta nousee esille? Miten leksikaalisilla valinnoilla ja eksperientiaalisilla lausetyypeillä rakennetaan suomalaisuuskuvaa?