Persoonallinen palloseura : Jyväskylän Seudun Palloseuran viisi vuosikymmentä - Mäkinen, Mikko (2015)
Urheiluseura on suomalaisen liikuntatoiminnan ja -kulttuurin perusyksikkö. Seurojen historiaa tutkimalla on mahdollista saada arvokasta tietoa sekä toimijoista itsestään että itse ympäristöstä, jossa seuratyötä tehdään. Perusteellisesti tehty tutkimus tarjoaa usein ikkunan paikallisyhteisöihin ja niiden sosiaalisiin suhteisiin, eri urheilulajeihin, suomalaisen liikuntapolitiikan kehitykseen sekä tapaan, jolla se on sidoksissa muuhun yhteiskunnalliseen toimintaan. Tässä tutkielmassa käsitellään Jyväskylän Seudun Palloseuran eli JPS:n vaiheita vuosien 1962–2012 aikana.