Intracellular interplay between canine parvovirus with nuclear pore complex and effect of infection on RNA synthesis - Kleemola, Ari (2015)
Koiran parvovirus (CPV) on halkaisijaltaan 26 nm vaipaton virus. Ikosahedraalinen kapsidi sisältää yksijuosteisen ~5kb DNA-genomin. CPV sisälleotetaan soluun endosytoosilla, jonka jälkeen se kulkeutuu endosomin sisällä kohti tumaa. CPV vapautuu solulimaan tumaa ympäröivistä lysosomeista. Genomin replikaatio ja uusien virionien kasautuminen tapahtuvat tumassa. Aikaisemmin on oletettu, että parvovirukset todennäköisesti pääsisivät tumaan tumahuokosen (NPC) kautta. Uudet tutkimukset kuitenkin viittaavat siihen että siirtyminen tumaan voisi tapahtua toista reittiä käyttäen.