Tietokonetomografian annosmittaukset : kalibrointikäytännöt ja epävarmuudet - Suutari, Juha (2015)
Tietokonetomografiassa säteilyannoksen määrittämiseen käytettävät ionisaatiokammiot kalibroidaan tavallisimmin vapaasti ilmassa suhteessa ilmakermaan. Kalibrointikäytännöistä voi kuitenkin aiheutua epävarmuutta annoksen määrittämiseen fantomimittauksissa, sillä olosuhteet fantomissa ovat erilaiset kuin vapaasti ilmassa.