Intertextualität im Roman Quatemberkinder von Tim Krohn - Bolkart, Sonja (2015)
Tässä työssä tarkastellaan Tim Krohnin romaania Quatemberkinder ja etsitään intertekstuaalisia viitteitä Sveitsin Glarus-kantoonin alueella esiintyviin myyttisiin kertomuksiin. Lähteenä toimii Kaspar Freulerin ja Hans Thürerin kokoelmateos Glarner Sagen, joka sisältää kertomuksia kyseisestä kantoonista. Romaani tulkitaan hyväksi esimerkiksi intertekstuaalisuudesta sen sisältämien historiallisten ja kulttuuristen viitteiden ansiosta. Tutkielmassa esitetään, että romaanissa on käytetty intertekstuaalisuutta niin saagojen osalta kuin myös oikeiden historiallisten tapahtumien osalta. Historiaa ja saagoja on yhdistetty niin, että ne antavat kirjalle maagisen realismin piirteitä. Romaani nähdään mahdollisuutena tehdä myytit tutuiksi lukijalleen ja edistää osaltaan Sveitsin alppien kulttuurin tuntemusta vastapainoksi massaturismin kaupallisille intresseille.