Fascicle-tendon interaction in v2 skate cross-country skiing : a case study - Lemmettylä, Teemu (2015)
Venymis-lyhenemis –sykli (SSC) on laajalti tutkittu liha-jänne -kompleksin (MTU) toimintamalli ihmisen liikkumisessa. Jotta SSC toiminta voidaan ymmärtää, lihaksen toiminta tulee mitata ultraäänen (US) avulla. Aiemmin yksi tutkimus on käsitellyt MTU:n toimintaa hiihdon aikana perinteisellä hiihtotavalla (Ishikawa, Sano et al. 2010). Tämän tutkimuksen tavoitteena on tarjota ainutlaatuinen kokeellinen tulos MTU:n toiminnasta vapaan hiihdon V2- tekniikan aikana, sekä tarjota suosituksia tulevaa tutkimusta varten.