Albert Edelfeltin taiteen suhde impressionismiin - Laitinen, Ari (2015)
Kandidaatintutkielman aiheena ja tutkimuskohteena on Albert Edelfeltin (1854–1905) taiteen suhde impressionismiin. Tutkielman toisessa luvussa selvitetään lyhyesti Edelfeltin taiteilijaelämää ja hänen sekä impressionistien taidenäyttelyitä Pariisissa. Siinä selvitetään myös, mitä impressionismilla tarkoitetaan ja mitä oli ulkoilmamaalaus 1800-luvulla. Kolmas luku liittyy tutkimuskysymykseen. Neljännessä luvussa on Edelfelt-tutkijoiden kannanottoja sekä kandidaatintutkielman tekijän omia pohdintoja muutamasta Edelfeltin maalauksesta, joita voi pitää impressionistisina aiheilta ja maalaustyyleiltä.