Sosiaalihuollon valvontaa koskevat intressit sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain väliraportin (STM Raportteja ja muistioita 2013:15) lausuntovaiheessa - Kaartinen, Heli; Turunen, Rita (2014)
Tämä kvalitatiivinen pro gradu -tutkielma on tapaustutkimus sosiaalihuollon valvontaa kohtaan kohdistuvista intresseistä ajanjaksona, jolloin sosiaalihuollon valvonnan lainsäädäntöä uudistetaan. Vuodesta 2010 alkaen on Suomessa valmisteltu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen toteuttamiseksi lakia sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä, rahoittamisesta, kehittämisestä ja valvonnasta. Vastausta tutkimuskysymykseen, Millaisia intressejä eri tahoilla on sosiaalihuollon valvontaa kohtaan?, on etsitty sote-järjestämislain väliraporttiin, Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja ja muistioita 2013:15, annetuista lausunnoista.