Effects of economic policy uncertainty on stock and bond market integration - Savolainen, Akseli (2015)
Tässä pro gradu – tutkielmassa tarkastellaan sitä , miten talouspoliitti nen epävarmuu s vaikut taa osake - ja korko markkina tuottojen väliseen yhteyteen . Tutkimuksessa saadut e mpiiriset havainnot viittaavat siihen, että kun reaalit alouden kasvu ylittää inflaati o- vauhdin , talouspoliittisen epävarmuuden kasvu on tekijä, joka vähentää osake - ja ko r- ko markkina tuottojen korrelaatiota . Sen sijaan kun inflaatio vauht i ylittää reaalitalouden kasvun, jota tässä tutkielmassa on mitattu S&P 500 i ndeksin osinkojen jaolla, kasvava talouspoliittinen epävarmuus vahvistaa osake - ja korkomarkkinatuottojen korrelaatiota . Tutkimus on toteutettu Yhdysvaltojen rahoitusmarkk inoiden aineistolle , mutta sen t u- lokset voitaneen yleistää koskemaan myös muiden kehittyneiden avotalouksien markk i- noita. Tutkimus antaa myös viitteitä epäillä, että osake - ja korkomarkkinatuottojen yht e- ys on ollut herkempi talouspoliittisen epävarmuuden ja reaali talouden kasvu a kuvaavan parametrin muutoksille vuonna 2007 alkaneen finanssikriisin jäl keen. Täm än tutkimu k- sen aikana esiin nousse e n , tutkimusky symyksen kannalta toissijaisen havainnon vahvi s- taminen vaatisi kuitenkin lisät utkimuksia .