Moraalisten ja esteettisten arvostelmien suhde taiteessa : katsaus kohtuullisiin teorioihin - Tossavainen, Hanna (2015)
Tämä tutkielma käsittelee moraalisten ja esteettisten arvostelmien suhdetta taiteessa keskittyen kolmeen kohtuulliseksi teoriaksi katsottuun näkemykseen: Noël Carrollin kohtuulliseen moralismiin, Berys Gautin etikismiin sekä Andersonin ja Deanin kohtuulliseen autonomismiin. Tarkoitukseni on selvittää, millä tavalla kukin näistä teoreetikoista näkee taiteen moraalin ja estetiikan suhteen. Tutkimuskysymyksessäni haluan ottaa selvää, onko taiteessa sekä moraalisia että esteettisiä arvostelmia ja vaikuttavatko nämä toisiinsa.