JavaScript : ennen ja nyt - Aho, Petteri (2015)
JavaScript on saanut kritiikkiä hitaudesta ja lisäksi se on kärsinyt maineesta lelukielenä, joka on hyödyllinen vain suhteellisen yksinkertaisiin tehtäviin. Aikaisemmin web-sivut oli rakennettu pelkän HTML:n avulla staattisiksi sivuiksi. Ne näkyivät selaimessa aina samanlaisina ja muuttuivat vain, jos tiedostoa muokattiin palvelimella. Nykypäivänä useimmat web-sivut käyttävät JavaScriptiä, jonka tärkein tehtävä on lisätä web-sivuille vuorovaikutteisuutta ja dynaamista toiminnallisuutta. JavaScriptin käyttö on yleistynyt sen yksinkertaisuuden, joustavuuden, monipuolisten lisäosien ja tehokkaan suorituskyvyn ansiosta.