Tietoturva pilvipalveluissa - Kosonen, Jaakko (2015)
Pilvipalvelut ovat uusi konsepti, joka tarjoaa mahdollisuuden ulkoistaa sovellukset ja laskentainfrastruktuurin internetiin kolmannelle osapuolelle. Pilvipalveluiden avulla on mahdollista vähentää IT-järjestelmien ylläpitokuluja ja helpottaa järjestelmän ylläpitoa. Kuitenkin suurin epävarmuustekijä pilvipalveluissa on tietoturva. Tämä tutkielma käsittelee pilvipalveluita ja niiden tietoturvaa ja riskejä, joita käyttäjä voi kohdata. Tutkielman pääpaino on yleisesti kohdattavissa tietoturvauhkissa ja niiden ehkäisemisessä.