Horoskooppi tekstilajina : Astro.fi -verkkosivuston horoskooppitekstit ja niiden tuottaminen - Ranta-Knuuttila, Johanna (2015)
Astrologia on monitulkintainen uskomusjärjestelmä. Länsimaisella astrologialla on pitkä historia ja nykyajan astrologit horoskooppitulkintoineen jatkavat tätä ikivanhaa perinnettä. Jokainen on varmasti joskus lukenut oman aurinkomerkkinsä horoskooppeja, ja horoskooppia voidaankin pitää vakiintuneena tekstilajina eli genrenä. Horoskooppeja on tutkittu hyvin vähän, ja haluan omalta osaltani tehdä tieteellistä tutkimusta näinkin arkisesta tekstilajista kuin horoskooppi on.