...ja Sana oli Jumala : Jumalan ruumiilliset metaforat Anna-Mari Kaskisen laululyriikassa - Juhala, Pirkkoliisa (2015)
Pro gradu -tutkielmani käsittelee Anna-Mari Kaskisen laulujen Jumalaan tai Jeesukseen viittaavia metaforia. Tutkimuksen fokuksessa on Jumalan ruumiillisuuteen ja inhimillisyyteen tai johonkin aistihavaintoon liittyvät metaforat. Raamattu-alluusioiden avulla tarkentuu, millainen kuva Jumalasta metaforista syntyy. Keskeisimpänä tutkimuksen apuvälineenä on Gilles Fauconnierin ja Mark Turnerin kognitiivisen metaforateorian pohjalta kehittelemä blending-teoria.