Aromaattiset amidifoldameerit

Pro gradu -tutkielman kirjallinen osa keskittyy aromaattisiin, amidisidoksellisiin foldameereihin ja erityisesti amidi-, imidi- ja hydratsidifoldameereihin. Synteesien ja menetelmien sijaan osuudessa on paneuduttu foldameerien laskostumiseen vaikuttaviin tekijöihin, kuten vetysidoksiin, kiraaliseen...

Täydet tiedot

Bibliografiset tiedot
Päätekijä: Laakkonen, Heikki
Muut tekijät: Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Faculty of Sciences, Kemian laitos, Department of Chemistry, University of Jyväskylä, Jyväskylän yliopisto
Aineistotyyppi: Pro gradu
Kieli:fin
Julkaistu: 2015
Aiheet:
Linkit: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/45581
_version_ 1826225684124532736
author Laakkonen, Heikki
author2 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Faculty of Sciences Kemian laitos Department of Chemistry University of Jyväskylä Jyväskylän yliopisto
author_facet Laakkonen, Heikki Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Faculty of Sciences Kemian laitos Department of Chemistry University of Jyväskylä Jyväskylän yliopisto Laakkonen, Heikki Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Faculty of Sciences Kemian laitos Department of Chemistry University of Jyväskylä Jyväskylän yliopisto
author_sort Laakkonen, Heikki
datasource_str_mv jyx
description Pro gradu -tutkielman kirjallinen osa keskittyy aromaattisiin, amidisidoksellisiin foldameereihin ja erityisesti amidi-, imidi- ja hydratsidifoldameereihin. Synteesien ja menetelmien sijaan osuudessa on paneuduttu foldameerien laskostumiseen vaikuttaviin tekijöihin, kuten vetysidoksiin, kiraaliseen induktioon ja kompleksoitumiseen. Tämän lisäksi myös foldameerien solubiologista vuorovaikutusta on tuotu esiin. Kokeellinen osa keskittyy kahden aromaattisen amidifoldameerin synteeseihin ja niistä saatujen tuotteiden kiteyttämisiin ja kiderakenteisiin. Foldameerit laskostuivat testatuissa, polaarisissa liuottimissa ja muodostivat sekä intramolekulaarisia että intermolekulaarisia vetysidoksia. Liuottimen kyky vetysitoutua foldameerin kanssa vaikutti havaittavasti laskostumiseen.
first_indexed 2023-03-22T09:58:54Z
format Pro gradu
free_online_boolean 1
fullrecord [{"key": "dc.contributor.advisor", "value": "Nissinen, Maija", "language": null, "element": "contributor", "qualifier": "advisor", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.advisor", "value": "Suhonen, Aku", "language": null, "element": "contributor", "qualifier": "advisor", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.author", "value": "Laakkonen, Heikki", "language": null, "element": "contributor", "qualifier": "author", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.accessioned", "value": "2015-03-30T13:16:26Z", "language": null, "element": "date", "qualifier": "accessioned", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.available", "value": "2015-03-30T13:16:26Z", "language": null, "element": "date", "qualifier": "available", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.issued", "value": "2015", "language": null, "element": "date", "qualifier": "issued", "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.other", "value": "oai:jykdok.linneanet.fi:1469028", "language": null, "element": "identifier", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.uri", "value": "https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/45581", "language": null, "element": "identifier", "qualifier": "uri", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.abstract", "value": "Pro gradu -tutkielman kirjallinen osa keskittyy aromaattisiin, amidisidoksellisiin\nfoldameereihin ja erityisesti amidi-, imidi- ja hydratsidifoldameereihin.\nSynteesien ja menetelmien sijaan osuudessa on paneuduttu foldameerien laskostumiseen\nvaikuttaviin tekij\u00f6ihin, kuten vetysidoksiin, kiraaliseen induktioon\nja kompleksoitumiseen. T\u00e4m\u00e4n lis\u00e4ksi my\u00f6s foldameerien solubiologista\nvuorovaikutusta on tuotu esiin.\n\nKokeellinen osa keskittyy kahden aromaattisen amidifoldameerin synteeseihin\nja niist\u00e4 saatujen tuotteiden kiteytt\u00e4misiin ja kiderakenteisiin. Foldameerit\nlaskostuivat testatuissa, polaarisissa liuottimissa ja muodostivat sek\u00e4\nintramolekulaarisia ett\u00e4 intermolekulaarisia vetysidoksia. Liuottimen kyky\nvetysitoutua foldameerin kanssa vaikutti havaittavasti laskostumiseen.", "language": "fi", "element": "description", "qualifier": "abstract", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Submitted using Plone Publishing form by Heikki Laakkonen (heimatla) on 2015-03-30 13:16:24.809486. Form: Pro gradu -lomake (https://kirjasto.jyu.fi/julkaisut/julkaisulomakkeet/pro-gradu-lomake). JyX data: [jyx_publishing-allowed (fi) =True]", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Submitted by jyx lomake-julkaisija (jyx-julkaisija@noreply.fi) on 2015-03-30T13:16:26Z\nNo. of bitstreams: 2\nURN:NBN:fi:jyu-201503301528.pdf: 4952344 bytes, checksum: 9dc3840adfd65f9b76b14d1266e4469f (MD5)\nlicense.html: 4791 bytes, checksum: 0b7c2a9fc3bae3861631c3d8031b99b5 (MD5)", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Made available in DSpace on 2015-03-30T13:16:26Z (GMT). No. of bitstreams: 2\nURN:NBN:fi:jyu-201503301528.pdf: 4952344 bytes, checksum: 9dc3840adfd65f9b76b14d1266e4469f (MD5)\nlicense.html: 4791 bytes, checksum: 0b7c2a9fc3bae3861631c3d8031b99b5 (MD5)\n Previous issue date: 2015", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.extent", "value": "1 verkkoaineisto (121 sivua)", "language": null, "element": "format", "qualifier": "extent", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.mimetype", "value": "application/pdf", "language": null, "element": "format", "qualifier": "mimetype", "schema": "dc"}, {"key": "dc.language.iso", "value": "fin", "language": null, "element": "language", "qualifier": "iso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights", "value": "In Copyright", "language": "en", "element": "rights", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "foldameeri", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.title", "value": "Aromaattiset amidifoldameerit", "language": null, "element": "title", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.type", "value": "master thesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.urn", "value": "URN:NBN:fi:jyu-201503301528", "language": null, "element": "identifier", "qualifier": "urn", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Pro gradu -tutkielma", "language": "fi", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Master\u2019s thesis", "language": "en", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Faculty of Sciences", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.department", "value": "Kemian laitos", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "department", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.department", "value": "Department of Chemistry", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "department", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "University of Jyv\u00e4skyl\u00e4", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "Jyv\u00e4skyl\u00e4n yliopisto", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Orgaaninen kemia", "language": "fi", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Organic Chemistry", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.updated", "value": "2015-03-30T13:16:26Z", "language": null, "element": "date", "qualifier": "updated", "schema": "dc"}, {"key": "yvv.contractresearch.funding", "value": "0", "language": null, "element": "contractresearch", "qualifier": "funding", "schema": "yvv"}, {"key": "dc.type.coar", "value": "http://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc", "language": null, "element": "type", "qualifier": "coar", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.accesslevel", "value": "openAccess", "language": "fi", "element": "rights", "qualifier": "accesslevel", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.publication", "value": "masterThesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": "publication", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.oppiainekoodi", "value": "4035", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "oppiainekoodi", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "synteesi", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.content", "value": "fulltext", "language": null, "element": "format", "qualifier": "content", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.url", "value": "https://rightsstatements.org/page/InC/1.0/", "language": null, "element": "rights", "qualifier": "url", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.okm", "value": "G2", "language": null, "element": "type", "qualifier": "okm", "schema": "dc"}]
id jyx.123456789_45581
language fin
last_indexed 2025-02-18T10:55:14Z
main_date 2015-01-01T00:00:00Z
main_date_str 2015
online_boolean 1
online_urls_str_mv {"url":"https:\/\/jyx.jyu.fi\/bitstreams\/e79b7eac-c95c-4c7e-80eb-eb8ddb680d93\/download","text":"URN:NBN:fi:jyu-201503301528.pdf","source":"jyx","mediaType":"application\/pdf"}
publishDate 2015
record_format qdc
source_str_mv jyx
spellingShingle Laakkonen, Heikki Aromaattiset amidifoldameerit foldameeri Orgaaninen kemia Organic Chemistry 4035 synteesi
title Aromaattiset amidifoldameerit
title_full Aromaattiset amidifoldameerit
title_fullStr Aromaattiset amidifoldameerit Aromaattiset amidifoldameerit
title_full_unstemmed Aromaattiset amidifoldameerit Aromaattiset amidifoldameerit
title_short Aromaattiset amidifoldameerit
title_sort aromaattiset amidifoldameerit
title_txtP Aromaattiset amidifoldameerit
topic foldameeri Orgaaninen kemia Organic Chemistry 4035 synteesi
topic_facet 4035 Orgaaninen kemia Organic Chemistry foldameeri synteesi
url https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/45581 http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201503301528
work_keys_str_mv AT laakkonenheikki aromaattisetamidifoldameerit