Mobiilikaupankäynnin tutkimus ja kehitys - Mäkiniemi, Juho (2015)
Kandidaatin tutkielma käsittelee mobiilikaupankäynnin tutkimusta ja kehitystä. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena tutustumalla mobiilikaupankäyn- tiä käsitteleviin artikkeleihin. Tutkielmassa käsitellään ensin mobiilikaupan- käynti käymällä läpi mitä on elektroninen kaupankäynti, mitkä ovat mobiilikau- pankäynnin edellytykset ja ominaisuudet sekä käydään läpi mobiilikaupankäyn- nin erityispiirteitä. Tämän jälkeen tutkielmassa tarkastellaan mobiilikaupan- käynnin tutkimusta teemoittain, sen jälkeen tutkimuksen kehitystä, sitten yleistä trendiä tehdyn tutkimuksen pohjalta, ja tämän jälkeen tehdään vielä pieni kat- saus miten mobiilikaupankäynti on käytännössä kehittynyt. Lopputuloksena tutkielman pohjalta saadaan yleiskuva mobiilikaupankäynnistä, sen kehityk- sestä sekä tutkimuksesta ja sen kehittymisestä. Nämä, sekä tutkielma kokonai- suudessaan, tiivistetään vielä tutkielman lopussa.