Eläinsuojelusta orastaviin oikeuksiin : eläinten oikeuksia koskeva keskustelu Ison-Britannian parlamentissa 1967-2004 - Lyytikäinen, Eeva (2015)
Eläinten oikeuksien huomioiminen käsitteenä ja päämääränä on muuttanut eläimiä koskevaa arvokeskustelua 1970- luvulta lähtien samalla kun eläintuotanto on jatkanut muutostaan yhä tehostuvammaksi. Modernin eläineettisen keskustelun taustat juontuvat 1800- luvulla Britanniassa kehittyneestä eläinsuojeluliikkeestä, jonka periaatteita eläinoikeusliike on noussut haastamaan vaatimuksillaan saada aikaan laajempi muutos eläinten yhteiskunnallisessa asemassa.