Ruumiinkokemusten eettisiä avauksia : myyttien uudelleenkirjoitukset Saila Susiluodon ja Sirpa Kyyrösen runoissa - Halonen, Minna (2015)
Tarkastelen pro gradu -tutkielmassani lähiluvun keinoin, millaisia naisruumiinkokemuksia Saila Susiluodon Siivekkäät ja Hännäkkäät (2001) ja Sirpa Kyyrösen Naispatsaita (2010)-runokokoelmista on luettavissa. Molemmissa teoksissa naisruumiinkokemuksia tuodaan esille myyttejä ja satuja uudelleenkirjoittamalla. Myyttien ja satujen uudelleenkirjoitukset puolestaan haastavat lukijan mukaan eettiseen dialogiin runoissa esitetyn ruumistematiikan kanssa tarjoamalla kulttuurisia mallikertomuksia epäileviä, kyseenalaistavia tai vastustavia lukija-asemia.