Objective reduction in multiobjective optimization - Hakavuori, Eero (2015)
Tämän tutkielman tavoitteena on tarkastella menetelmiä, jotka pyrkivät ratkaisemaan ongelmia, jotka ilmenevät monitavoiteoptimointitehtävissä tavoitteiden määrän kasvaessa suureksi. Työssä esitellään useita menetelmiä kattaen erilaisia oletuksia optimointitehtävän luonteelta, kuten esimerkiksi lineaaristen tai konveksien tehtävien tapaukset. Lisäksi kommentoidaan menetelmien vahvuuksia ja heikkouksia. Yksi menetelmistä otetaan käytännönläheisempään tarkasteluun toteuttamalla siihen liittyvä abstrakti algoritmi Python-koodina ja tarkastelemalla algoritmin käyttäytymistä esimerkkien avulla. Lisäksi esitetään muutamia tapoja luokitella monitavoiteoptimointitehtävien tavoitteiden vähentämisen menetelmiä.