DevOps-kehittäjän osaamisprofiili IT-alalla - Mård, Pinja (2015)
Kandidaatintutkielmassa käsitellään DevOpsia ja sitä, minkälaista osaaamista DevOpsina toimivalta vaaditaan. DevOps on IT-alalla uusi työtehtävä, jossa sama työntekijä hoitaa sekä kehittämiseen että operointiin liittyvät tehtävät. DevOpsin avulla kommunikaatio työntekijöiden välillä paranee ja kaikki työskentelevät paremmin samaa tavoitetta kohti. Tämän uudenalaisen järjestelyn avulla pystytään muun muassa tuottamaan järjestelmiä nopeammin ja parempilaatuisena. Osaamisella taas viitataan yksilön kykyihin suoriutua hänelle annetuista tehtävistä. Tutkielman lopussa kirjallisuuden perusteella tehtyä määritelmää DevOpsilta vaadittavasta osaamisesta verrataan työpaikkailmoituksissa haettaviin ominaisuuksiin. Kirjallisuuden perusteella DevOpsin työtehtävissä onnistumiseen vaaditaan ennenkaikkea erinomaisia kommunikaatiotaitoja sekä kykyä työskennellä virtaviivaisesti ja keskittyen projektin päämääriin. Myös useimmissa työpaikkailmoituksissa haettiin näitä samoja ominaisuuksia. Näiden lisäksi työpaikkailmoituksissa korostui myös itsenäisen työskentelyn tärkeys.