Terveysmobiilipelien kaupallinen potentiaali - Lindström, Niklas (2015)
Mobiilipelaaminen on jatkuvasti kasvava vapaa-ajan viettotapa ja siten ovat mobiilipelimarkkinatkin kasvaneet. Ylipaino ja muut terveyden ongelmat, joi-hin ihmiset itse voisivat vaikuttaa, ovat yleistymässä. Terveysmobiilipelien on ehdotettu olevan osaratkaisu näihin ongelmiin. Tässä kirjallisuuskatsauksena toteutetussa tutkielmassa käsiteltiin mobiilipelimarkkinoiden ja terveysmobiilipelien kehitystä. Mobiilipelimarkkinoiden kehitystä tarkasteltiin tilastotietojen perusteella ja niissä näkyviin muutoksiin esitettiin syitä. Terveysmobiilipelien kehitystä tarkasteltiin hyötyviihdettä kehityksen näkökulmasta. Näistä aiheista tehtiin johtopäätöksiä ja pohdittiin, onko terveysmobiilipeleillä mahdollisuuksia menestyä mobiilipelimarkkinoilla. Tutkielmassa selvitettiin, millaisia tukevia ja estäviä tekijöitä terveysmobiilipeleillä on mobiilipelimarkkinoilla menestyäkseen. Tutkimustuloksena todettiin, että kasvaneet mobiilipelimarkkinat ja terveydenhuollon ratkaisujen tarve tarjoavat mahdollisuuksia terveysmobiilipeleille, mutta terveysmobiilipelialan ollessa vielä verrattain nuori ala, ovat nämä mahdollisuudet vielä rajalliset. Mobiilipelimarkkinoilla menestyäkseen ja erottuakseen joukosta tulee terveysmobiilipelin olla innovatiivinen ja hyvin markkinoitu. Tutkielma selvensi hieman terveysmobiilipelien tilannetta ja antoi aihetta jatkotutkimuksille.