Tukityöstä hyvän kehälle? : aktivoinnin mahdollisuudet työttömien hyvinvoinnin kohentamisessa - Kirjavainen, Hanna (2015)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, miten aktivointiprosessi vaikutti osallistujien hyvinvointiin pitkällä aikavälillä. Taustalla on ajatus siitä, että aktivointi kohentaa pitkäaikais-työttömän tilannetta parantamalla hänen elämänhallinnan taitojaan ja katkaisemalla apatian tilan, johon pitkittynyt työttömyys helposti johtaa. Työllistämistoimenpiteen kautta saadut taidot ja onnistumisen kokemukset voivat johtaa positiivisiin muutoksiin muillakin elämän osa-alueilla muodostaen parhaassa tapauksessa aktivoidun tilanteessa pitkäaikaisen hyvän kehän, josta on hyötyä myös yhteiskunnalle.