Suomessa asuvien maahanmuuttajien kotiinlähetysilmiö transnationaalisessa viitekehyksessä - Bontenbal, Ilona (2015)
Kotiinlähetykset, joissa siirtolaiset lähettävät erilaisia pääoman muotoja muuttokohteestaan kotimaahansa, ovat merkittävä maailmanlaajuinen ilmiö. Myös Suomesta lähetetään suuria määriä rahaa ulkomaille. Tutkimusta kotiinlähettämisestä on Suomessa tehty kuitenkin vielä hyvin vähän. Tämä tutkielma keskittyy Suomessa asuvien maahanmuuttajien poikkikansallisten suhteiden ja heidän lähettämiensä kotiinlähetysten tutkimiseen. Tutkielmassa selvitetään, millaisia merkityksiä kotiinlähetykset saavat, miksi kotiinlähetyksiä lähetetään ja millainen merkitys lähetyksillä on maahanmuuttajien transnationaaleille suhteille kotimaansa yhteisöihin. Tutkimusaihe on rajattu koskemaan raha- ja tavaralähetyksiä.