Omaelämäkerran imitaatio ja kilpailevien tarinoiden tematiikka Arno Kotron lyriikassa - Niemi, Taina (2015)
Tutkin pro gradu -työssäni omaelämäkerran imitaatiota ja kilpailevien tarinoiden tematiikkaa Arno Kotron proosarunoteoksissa Sanovat sitä rakkaudeksi (2003) ja Musta morsian (2005). Tarkastelen Kotron teosparia peilaten sitä Märta ja Henrik Tikkasen autofiktiiviseen dialogiin sekä laajemmin omaelämäkerralliseen traditioon. Tulkitsen, että teosten Sanovat sitä rakkaudeksi ja Musta morsian fiktiiviset roolirunot jäljittelevät omaelämäkerrallisia konventioita poikkeuksellisella tavalla.