Konneveden kirkonkylän modernin rakennusperinnön inventointi : inventoinnin osana kulttuurihistoriallisiin ilmiöihin perustuva tietopohja - Myllykoski, Virpi (2015)
Tämän tutkielman tavoitteena oli selvittää, millainen on Konneveden kirkonkylän moderni rakennettu kulttuuriympäristö. Konneveden kirkonkylän rakennetun kulttuuriympäristön kehitystä ja rakennuksia tarkasteltiin taidehistorian ja kulttuuriympäristön tutkimuksen näkökulmista käsin. Tutkimus esittelee tutkimusalueen modernin rakennusperinnön ominaispiirteet, alueen rakentumisen historian ja rakentumiseen vaikuttaneet tekijät sekä inventoinnissa esiin nousseita alueella toimineita suunnittelijoita. Samalla inventoidut kohteet pyritään liittämään yleiseen yhteiskunta- ja arkkitehtuurihistoriaan sekä Konneveden historiaan kohteiden kontekstitietojen muodostamiseksi.