Kuvasta valoon : lavastettava valokuva menetelmänä turvallisuuden paikkakokemukseen - Rantanen, Nelli (2015)
Käsittelen tutkimuksessani itse kehittämäni lavastettavan valokuvan mahdollisuuksia taidekasvatusmenetelmänä. Menetelmälleni ominaista on, että se hyödyntää siirto-objektia, eli trasitionaaliobjektia kuvan päähenkilönä, jonka kautta teemaan perehdytään. Menetelmälleni on erityistä se, että ryhmääni osallistuva kuvaaja pysyy koko ajan kameran takana ja saa päättää itse kuvaan kuuluvista symbolisista elementeistä. Kuvasta valoon -projektin aikana olen taiteilijana itse määrittänyt transitionaaliobjektiksi mallinuken jalat, jotka aseteltiin jokaiseen paikkakuvaan. Tutkimuksesnäkökulmassani perehdyn raportoimaan saamistani tuloksista työpajan aikana, suhteuttamaan omaa tutkimustani suhteessa muihin vastaavanlaisiin taidekasvatusmenetelmiin, sekä rakentamaan tutkimukseni pohjalta toimivan menetelmäoppaan, joka löytyy tutkimukseni liitteistä.