Median kulutuksen vaikutus suomalaisten luottamukseen julkisia instituutioita ja kanssaihmisiä kohtaan - Mähönen, Erno (2012)
Luottamuksen on havaittu olevan erittäin merkittävä yhteiskunta koossa pitävä ja kehittävä voima. Se voi hyvinkin olla Pohjoismaiden menestyksen salaisuus. Tässä tutkielmassa pureudutaan empiirisin tilastomenelmin median eri tyyppien parissa vietetyn ajan ja yhteiskunnallisen luottamuksen väliseen yhteyteen Suomessa. Aihetta ei kirjoitushetkellä ole muualla juuri tutkittu Suomen aineistoa käyttäen. Tutkimuksen päähavainnot ovat, että sanomalehtien luku on yhteydessä yksilön korkeaan yhteiskunnalliseen luottamukseen, ja television katselu vastaavasti enteilee alhaista luottamuksen tasoa.