Kulttuuriradikalismi ja sukupolviargumentaatio ylioppilaslehdistössä 1960-1966 - Saksholm, Juho (2015)
1960-luvun opiskelijaliikehdintä on herättänyt voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Erikoislaatuisuuttaan korostanutta liikettä on tutkittu pääasiassa murroksena, vaikka tapahtumat olivat myös osa opiskelijoiden parissa jo pidemmän aikaa vaikuttanutta radikalismin jatkumoa. Tässä tutkielmassa tarkastellaankin juuri tätä radikalismin alkuvaihetta, niinsanottua kulttuuriradikalismia ja sen ilmenemismuotoja.