Legitiimisti läsnä : Yhdysvallat Kyproksella : retoriset keinot ja läsnäolon oikeutus 2000-luvulla - Keistinen, Kosti (2014)
Tutkielmani käsittelee Yhdysvaltojen ulkopoliittista suhdetta Kyprokseen 2000-luvulla legitimiteetin luomisen ja läsnäolon hyväksyttävyyden näkökulmasta. Kysyn, millaisilla keinoilla Yhdysvallat oikeuttaa toimintaansa Kyproksella, jolle tunnusomaista on kahden yhteisön välinen konflikti. Selvitän vastauksia käyttämällä aineistonani Yhdysvaltain ulkopoliittisten johtajien lausuntoja sekä Yhdysvaltojen Kyproksen-suurlähetystön diplomaattisähkeitä. Nämä sähkeet ovat tulleet julkiseksi Wikileaks-järjestön toiminnan tuloksena, minkä vuoksi olen kiinnittänyt erityistä huomiota tutkimusetiikkaan. Jäsennän aineistoani laadullisen sisällönanalyysin ja retoriikan analyysin tarjoamin metodisten menetelmien avulla.