Oluen hivenainepitoisuuksien analysointi - Leikas, Juho (2015)
Tämän Pro gradu -tutkielman kirjallisessa osassa käsiteltiin hivenaineiden tarvetta palautumisen kannalta ja alkoholin tuottamia vaikutuksia palautumiseen. Lisäksi selvitettiin orgaanista ainesta sisältävien näytteiden esikäsittelymenetelmiä ja induktiivisesti kytketyn plasma-optisen emissiospektrometrin (ICP-OES) käyttöä hivenaineiden analysoinnissa. Ultraääni, mikroaalto, tuhkistus ja muita esikäsittelymenetelmiä ja niiden eroavaisuuksia ja eroja esiteltiin, koska oluen hivenaineanalyysien onnistumiseksi on erityisen tärkeää saada hiilidioksidi poistumaan näytetaustasta ja nämä menetelmät olivat hyväksi havaittuja kyseiseen toimintaan.