Intertekstuaalisuus ja sen funktiot Carlos Ruiz Zafónin teoksessa El juego del ángel - Enkelipeli - Tuohisaari, Annika (2015)
Tutkielman aiheena on intertekstuaalisuus Carlos Ruiz Zafónin teoksessa El juego del ángel (2008, suom. Enkelipeli, 2009). Teos rakentuu useiden intertekstien, kuten klassikkokirjallisuuden (Dracula, Faust, Frankenstein, Saatana saapuu Moskovaan, Tohtori Faustus sekä Tohtori Jekyll ja herra Hyde), myyttien (Faust- ja kristinuskon paholaismyytti), kirjallisten henkilöhahmojen ja kirjallisuuden lajien kuten gotiikan, fantasian ja salapoliisiromaanin varaan. Tutkimuskysymyksenä on, mitkä ovat teoksessa esiintyvien intertekstien funktiot.