"Minulla on nyt rohkeutta toteuttaa unelmani" : videotyöskentely sosiokulttuurisen innostamisen ja voimaantumisen välineenä kuurojen koululla Palestiinassa - Luukkonen, Riikka (2014)
Eletään maaliskuuta 2008. Istun peruskoulun viimeistä luokkaa käyvän Fuad-pojan vieressä ja katselen, kuinka hän käsittelee valokuvauskurssilla ottamiaan valokuvia tulevaa näyttelyä varten. Kuvat ovat taitavia eikä uskoisi, että Fuad ei ole valokuvannut elämässään kahdeksaa viikkoa enempää. Fuadilla on yksi unelma. Hän haluaisi isona valokuvaajaksi. Fuadin kuten monen muun Palestiinan Betlehemissä sijaitsevan Ephpheta-koulun (Ephpheta Paul VI Audio-Phonetic Rehabilitation) oppilaan haave unelma-ammatista jää kuitenkin usein toteutumatta, sillä kuurojen mahdollisuudet ammattikoulutukseen ovat Palestiinassa heikot.