Toimitusten pomot Twitterissä : verkostoanalyyttinen katsaus journalististen päättäjien Twitter-yhteisöön - Puhakka, Ilpo (2014)
Twitter on oletuksena avoin informaatioverkosto ja sosiaalinen media. Mediatoimijat on yksi Twitterin aktiivisimmista käyttäjäryhmistä. Näin Twitteriä tarkastelemalla on mahdollista tutkia journalististen päättäjien keskinäissuhteita. Selvitän tutkielmassani uutta kartoittavalla otteella, millainen on suomalaisten journalististen päättäjien Twitter-verkosto, keitä siihen kuuluu, ketkä ovat keskeisimpiä henkilöitä siinä ja miten päättäjien keskinäisverkosto suhtautuu muuhun Twitteriin. Tavoitteena on muodostaa deskriptiivinen kuvaus journalististen päättäjien Twitterverkostosta ja herätellä mahdollisia jatkotutkimuksen aiheita.