Mitkä ovat virtualisoinnin tuottaman liiketoiminta-arvon lisäyksen arviointikeinot? - Ukkola, Kristian (2014)
Yrityksien toimintaympäristö on viime vuosikymmenen aikana muuttunut merkittävästi. Informaatio- ja viestintäteknologian (ICT) painoarvo on lisääntynyt ja yrityksien liiketoiminta perustuu yhä enemmän sen luomien mahdollisuuksien varaan. Se asettaa informaatio- ja viestintäteknologialle aivan uudenlaisia haasteita ja vaatimuksia, joihin virtualisointi osittain vastaa. Jotta näitä ICT:n vaikutuksia voitaisiin yrityksessä arvioida, tulee niitä pystyä mittaamaan asianmukaisella tavalla. Kyse on lopulta siitä, kuinka hyvin investoinnit onnistuvat ja luovat yritykselle lisäarvoa.