Internet of Things : Wireless Technologies in Home Automation Solutions - Ahonen, Ilmari (2015)
Esineiden internet on kasvava ala ja kotiautomaatioratkaisut ovat todennäköi-sesti kuluttajien ensimmäisiä kosketuksia tämänlaiseen teknologiaan. Radiotaa-juusteknologiat ovat olennainen osa sensoriverkkoa ja tällä hetkellä moni tek-nologia pyrkii olemaan standardi kotiautomaatiossa. Kotiautomaatio liiketoi-mintana tulee kasvamaan voimakkaasti tulevina vuosina ja kehittyneillä senso-riverkoilla pelkästään kotona mahdollisuudet ovat suuret. Tässä tutkielmassa esitellään neljä teknologiaa: Wi-Fi, ZigBee, Z-wave ja Bluetooth. Teknologioiden pääpiirteet on selitetty ja esitetty olemassa olevien tuotteiden kautta. Olen käyttänyt SWOT–analyysiä tuotteisiin ja niitä tuottaviin yrityksiin saadakseni selville, millä tekniikoista on etu muihin nähden.