Käyttäjäkeskeinen suunnittelu Jyväskylän yliopiston IT-palveluissa - Kalermo, Salla (2014)
Jyväskylän yliopiston IT-palveluissa toteutetaan monenlaisia järjestelmäkehitysprojekteja, joiden kohderyhmänä on erilaisia käyttäjiä. Käyttäjät ovat projekteissa mukana eri tavalla, projektista riippuen, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Se, miten käyttäjiä kannattaisi hyödyntää ja missä vaiheessa, onkin koettu ongelmaksi. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten käyttäjien näkemys saataisiin aidosti mukaan IT-palveluiden tietojärjestelmäkehitysprojekteihin käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmiä hyväksi käyttäen. Käyttäjäkeskeinen suunnittelu on lähestymistapa interaktiivisten tuotteiden suunnitteluun ja sen mukaan käyttäjät ovat mukana prosessissa niin paljon kuin mahdollista. Tutkielmassa esitellään Sitnet-projektin ohessa tehty tutkimus, jossa käytettiin menetelminä kyselyä, asiantuntija-arviointia, käytettävyystestausta ja haastattelua. Sitnet-projektissa kehitettiin uusi sähköisen tenttimisen järjestelmä korkeakouluille. Tutkimuksen ja kirjallisuuden perusteella on tutkimuksen tuloksena esitetty esimerkkiprosessi IT-palveluiden tietojärjestelmäkehitysprojekteihin. Esimerkkiprosessissa jokainen kehitysprojektin vaihe sisältää käyttäjien osallistamista. Koska projektit ovat erilaisia, tulee jokaisen projektin alussa käydä läpi mitä käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmiä kyseisessä projektissa kannattaa käyttää. Siksi esimerkkiprosessi sisältääkin useita vaihtoehtoisia menetelmiä. Suurimmat haasteet esitetyn prosessin käyttöönotolle ovat selkeiden projektien pieni määrä sekä puutteelliset resurssit. Suuri osa IT-palveluiden tietojärjestelmäkehitystä tehdään irrallaan erikseen nimetystä projektista, jolla olisi selkeä alku ja loppu tai projektit voivat olla todella pieniä. Resurssiongelmat näkyvät siinä, että kehittäjien vaihtuvuus on melko suurta ja toisaalta käytettävyysasiantuntijaresurssia on IT-palveluissa liian vähän. Jos kuitenkin halutaan, että kehitettävät palvelut vastaavat paremmin käyttäjien tarpeita ja palvelut ovat nykyistä käytettävämpiä, tulee käyttäjäkeskeiseen suunnitteluun panostaa.