Luomuruoka julkisena projektina : tavoitteet ja toimenpiteet luomun edistämiselle vuosina 2007-2013 - Willman, Veera (2014)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan sitä, millaisena luomu julkisissa asiakirjoissa ja laajemmin Suomen maatalouspolitiikassa nähdään. Tutkielman lähtökohtana on, että hallitusohjelmasta 2011 käynnistyi eräänlainen hallinnollinen projekti lisätä kotimaisen luomutuotannon osuutta kotimaisessa ruoantuotannossa. Tutkielman tavoitteena on selvittää, millaisia tavoitteita ja toimenpiteitä julkisesti merkittävissä asiakirjoissa on esitetty luomutuotannon edistämiseksi ja miten hallitusohjelman tavoitteet aiotaan saavuttaa. Hallitusohjelman lisäksi aineistoksi on valikoitunut yhdeksän joko osin tai täysin luomua käsittelevää asiakirjaa, joissa kaikissa luomun edistämiselle on asetettu jokin tavoite. Tutkielma on laadullinen ja aineisto on analysoitu teoriaohjaavan sisällönanalyysin keinoin.