Evoluution merkityksistä ja niiden tuottamasta ymmärryksestä : erityistarkastelussa geenien ja kulttuurin rinnakkaisevoluutio - Ruokanen, Jukka (2014)
Tässä pro gradu -tutkielmassa käsitellään tieteenfilosofisella otteella Robert Boydin ja Peter Richersonin teoriaa geenien ja kulttuurin rinnakkaisevoluutiosta. Tarkemmin kyse on teoriassa esiintyvien evoluutio -käsitteen eri merkitysten erittelystä ja selvittämisestä sekä edelleen kyseisten evoluution eri merkitysten avulla tuotetun ymmärryksen jäsentämisestä ja arvioimisesta.