Aurinkosähkön tekninen potentiaali Jyväskylässä - Luostarinen, Jasmin (2014)
Tutkielman tavoitteena on selvittää Jyväskylän asuinrakennusten aurinkosähköistä potentiaalia simuloimalla katolle asennettavan aurinkosähköjärjestelmän tuottoja ja vertaamalla niitä rakennuksen sähkönkulutukseen. Tarkastelu tehtiin tätä tarkoitusta varten suunnitellun MATLAB-ohjelman avulla. Laskennan pohjana käytettiin Jyväskylän yliopiston kemian laitoksen sääasemalta saatuja säteily-, lämpötila- ja tuulennopeusaineistoja vuosilta 2010 ja 2011.