Rikkaiden WWW-sovellusten luominen - Korkalainen, Joni (2014)
WWW-sovellusten luominen on nykyään entistä monimutkaisempaa rikkaiden WWW-sovellusten yleistymisen myötä. Tällaisten WWW-sovellusten käytettävyys vastaa perinteisiä työpöytäsovelluksia. Erilaisia WWW-sovelluskehyksiä näiden sovellusten luomisen helpottamiseksi on tarjolla runsaasti ja niiden väliltä valitseminen voi olla hankalaa. Tässä tutkielmassa vertailtiin neljää erilaista sovelluskehystä (Vaadin, ASP.NET, Ruby on Rails ja Seaside) keskenään toteuttamalla niillä Ohjelmointi 2 -kurssin malliharjoitustyön (Kerho-sovelluksen) WWW-versio. Kehyksiä verrattiin erityisesti rikkaiden WWW-sovellusten luomisen perusteella. Huomattiin, että Vaadin, joka on tarkoitettu erityisesti rikkaiden WWW-sovellusten luomiseen, pärjäsi vertailussa parhaiten. Muilla sovelluskehyksillä tuli vastaan erilaisia ongelmia. Ruby on Rails pärjäsi kaikkein huonoimmin, vaikka se olikin ainoa kehys Vaadin-kehyksen lisäksi, jolla saatiin luotua täysin suunnitelman mukainen sovellus.