Häviötön tiedon pakkaaminen - Toikkanen, Päivi (2014)
Tämän työn aiheena on häviöttömät tiedonpakkausmenetelmät. Työssä tarkastellaan muutamia häviöttömiä tiedonpakkausmenetelmiä, joista selvitetään kunkin algoritmin toiminta ja joita vertaillaan toisiinsa. Työ on puhdas kirjallisuustutkimus, jossa on yritetty selvittää tutkittavien algoritmien paremmuus tiedon pakkaamiseen. Vertailun tekee ongelmalliseksi sopivan lähdeaineiston puute. Siten tässä työssä käsitellyn aineiston perusteella ei voida vetää suoraa johtopäätöstä menetelmien paremmuudesta, mutta työ antaa aiheen jatkotutkimuksille.