Mobiilit hyvinvointipalvelut ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa : käyttäjien vaatimukset ja käytön motivointi - Renko, Jenni (2014)
Epäterveelliset elämäntavat, kuten liikunnan puute kasvattavat riskejä sairastua esimerkiksi diabetekseen tai sydän- ja verisuonitauteihin, mikä tekee niistä yhden keskeisimmistä syistä meneillään olevaan kansainväliseen terveyskriisiin. Ennaltaehkäisevän terveydenhoidon tavoitteena on alentaa yksilön riskejä sai-rastua vakavasti auttamalla tätä muuttamaan omaa terveyskäyttäytymistään. Mobiileilla hyvinvointi- ja terveyspalveluilla viitataan tutkielmassa terveyden eri osa-alueille kehitettyihin mobiililaitteiden natiivisovelluksiin. Määritelmään lukeutuvat myös mittauksen mahdollistavat sensorit niiltä osin, kun ne täydentävät sovelluksen toiminnallisuutta.